Tips

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometer uw voeten belast worden tijdens het lopen dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingegroeide nagels. .
Ik heb hieronder wat tips wat u zelf kunt doen om uw voeten gezonde te houden

Tips

 • Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten
  Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.
  Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!
 • Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!
  Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.
 • Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!
  Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.
 • Gellak
  Deze gellak adviseer ik voor de voeten deze blijft 6 weken mooi zitten zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Je hebt altijd mooi gelakte teennagels.
 • Broze nagels
  Nagels waar snel scheurtjes in komen, komt vooral door droogte door bv als je veel in water zit met je handen, maar het kan ook zijn dat je een vit a tekort heb tof zink of eiwitten er bestaan hier voedingssupplementen voor die je wel minimaal 9 maanden moet slikken maar ook calcium gel is zeer geschikt hiervoor .
 • Zwakke nagels
  Zwakke nagels kunnen wijzen op een ijzertekort of leverproblemen. Deze kun je behandelen met een nagelverharder, daarbij raad ik een nagelolie aan om de nagelriemen te beschermen.
 • Nagels die splijten
  Bij splijtende nagels adviseer ik nagelolie. Door droogte gaat de nagel afbladderen daarom moet u uw nagels elke dag insmeren met nagelolie. Deze nagelolie is ook in mijn salon te koop. Ook kunt een anti-split coat kopen die de nagel beschermt als u veel in water zit.